Az itt található kérdés-válaszokkal próbálunk egy kis segítséget nyújtani ügyfeleinknek, ugyanis gyakran tapasztaljuk, hogy sok kérdés megfogalmazódik egy-egy autó tulajdonos fejében, mikor annak ápolására és kezelésére gondol.
Az itt található kérdések gyakran merülnek fel, így megpróbálunk a legtöbbre kiható választ adni.
Ha az itt található válaszok nem bizonyulnak elegendőnek számodra, dobj egy emailt a főoldalon található üzenő fülön keresztül, így érdemben is tudunk segíteni a kérdéseiddel kapcsolatban.

 

Milyen időközönként szükséges az autónak komolyabb kezelés/tiszítás?
Évente legalább kétszer érdemes elhoznod az autódat mélyrehatóbb kezelésért, mivel csak így lehet szép állapotban tartani a külsejét és belsejét. Ezek a kezelések aprólékos munkafolyamatok, így hosszantartó hatásuk mindenképpen előnyös az autód életére nézve. Ettől függetlenül heti rendszerességgel is felkereshetsz minket kisebb kezelésekért, karbantartó tisztítások elvégzéséért.

 

Milyen gyakran szükséges az autó belsejét ápolni?
Erre nincs pontos válasz. Rendszerint az autó szennyezettségétől függ, hogy szükséges-e az alaposabb beavatkozás vagy sem. Ez mindenkinek egyéni preferencia kérdése. Érdemes havi 1* egy komplett belső tér tisztítást és ápolást elvégezni az autó belsején, hogy szép állapotban maradhasson a belső tér.

 

Mitől lesz karcos, elhasználódott az autóm fényezése?
Rendszerint a nem megfelelő mosás és ápolás a legfőbb oka a karcoknak és fényezési hibáknak. Az autómosók többsége hírből sem ismeri a megfelelő mosási technikákat, így a fényezés hamar megsínyli a nem szakszerű törődést. Igen, az autómosók gyors mosást végeznek, nem megfelelő eszközök és termékek használatával, így hamar kopottá,karcossá válik az autód külseje. Nem beszélve az erős vegyszerekről.
A másik ok a saját részről történő nem megfelelő ápolás. A nem megfelelő kiegészítők és mosási technikák hamar elhasználódottá tehetik a legszebb autót is!

 

Minden esetben szükséges az autó polírozása?
Csak abban az esetben szükséges a korrekció, ha a fényezés állapotát szeretnénk tökéletes állapotban tartani. főleg sötétebb színeken érdemes a korrekció, mivel itt hamarabb megmutatkoznak a fényezési hibák. Egy sötét autó mindig szép, ha a külseje tökéletes állapotban van tartva.

 

Most vásároltam egy új autót. Milyen kezelést szükséges elvégezni már most az autón?
Mindenképpen szükséges a gyári karcok, horzsolások eltávolítása, mivel a szalon állapotú autók sincsenek tökéletes állapotban, köszönhetően a szállítás és egyéb okból keletkezett sérüléseknek
A karcok eltávolítása és javítása után a már hibátlan külsőt érdemes a leghatékonyabban védeni a külső behatásoktól és vegyi anyagoktól.(eső,sár,savak,bogár,stb.) A kerámia bevonat védi a fényezést, segít az autó tisztán tartásában, leegyszerűsíti az autód tisztítását és mosását. Valamint kémia ellenálló képességgel is felruházza autód külsejét, így nehéz benne kárt tenni. Nem karcálló bevonatokról beszélünk de nagy mértékben segít a karcok újra kialakulásának csökkentésében/elkerülésében.

 

A fényezés korrekciója mennyit koptat az autó fényezésén?
Ez függ az autó állapotától, fényezés keménységétől, valamint az elérni kívánt minőségi szinttől. Áltanosságban 2-4 mikronnyi réteg kerül eltávolításra. Csak nagyon rossz állapot esetén beszélhetünk nagyobb mértékről!

 

A gépi autómosó káros az autó fényezének?
A válasz egyszerű: borzasztóan káros! Soha ne vidd gépi autómosóba az autód, mert a fényezés 1-2 mosás után horrorisztikus állapotba kerül. Az erősen szennyezett kefék teljesen szétroncsolják az autód külsejét. Került el ezeket a helyeket!

 

Csak felső és luxus kategóriás autókat vesztek kezelésbe?
Természetesen nem!Bármilyen autóról legyen szó, készséggel segítünk bármilyen kérésed/kérdésed is van! Minden autó megérdemli az alapos törődést és karbantartást. Legyen szó 30 éves autóról vagy a legújabb Mercedesről, bátran keress minket, szívesen segítünk.

 

Miben más a ti kezelésetek mint egy hagyományos autómosó/kozmetika?
Teljesen más megközelítésben dolgozunk, mint a hagyományos kozmetikák. Különösen ügyelünk a munka minőségére, így rendkívüli alapossággal vesszük kezelésbe az autódat, a legjobb eredményt szem előtt tartva. Ez természeten sokkal több időbe telik, mint a hagyományos kozmetikák esetében. A munkafolyamatok alatt a legmagasabb minőségű eszközöket és anyagokat használjuk, ami elősegíti a munka magas színvonalát. Tehát sokkal magasabb minőségben és részletességgel vesszük kezelésbe az autódat.

 

Csak egy sima külső ápolást és belső tisztítást szeretnék!
Akkor jó helyen jársz!Mindenképpen szükséges az igények pontosítása részedről és nem árt látni az autód állapotát. Így pontosan megbeszélhetjük, hogy mi történjen az autóval, milyen munkafolyamatokon essen át a külső és a belső tér. Mivel mindenkinek más a preferenciája, így rugalmasan kezelünk mindenféle kérést!

 

Az általatok használt eszközöket és termékeket honnan tudom beszerezni?
Ha szeretnéd az autódat saját kezűleg is ápolni, abban az esetben nincs mást teendőd, mint ellátogatni a www.carpro.hu webshopunkba és tüzetesen megvizsgálni a termékeinket!Személyesen is segítünk a szükséges kiegészítők kiválasztásában, ha nem boldogulnál.